Het kan wèl!

volg ons op social media


De mini komkommers van Pieter Wijnen

De teler
De mini komkommers worden door Pieter Wijnen geteeld in het Nederlandse Egchel en Grubbenvorst. Pieter is een van de eigenaren van het familiebedrijf dat in 1978 is opgericht door zijn ouders. Het bedrijf is in de tussentijd flink gegroeid, maar de familiaire mentaliteit heerst er nog steeds.

De teelt
Boosty Bites worden op natuurlijke wijze geteeld in een speciale kas van Wijnen Square Crops. Ze groeien op een bijzondere manier waardoor het unieke formaat en de knapperige bite ontstaat. agelijks werken onze telers hier met passie om de lekkerste BoostyBites voor jouw gezin te verzorgen! 365 dagen per jaar worden de BoostyBites vertroetelt door onze telers om ze vervolgens op het ultieme moment met de grootste zorg te oogsten. Alleen de minikomkommers die voldoen aan onze strenge eisen mogen zichzelf buitengewone minikomkommers noemen! Zo’n minikomkommer wil jij toch ook?

Weetjes
Wist je dat … een hele komkommer van 400 gram ongeveer 50 kilocalorieën bevat? Eén koek telt er al snel 100 of meer... Van nature is de komkommer bovendien een bron van vezels en vitamine K. Die vitamine helpt om je botten sterk te houden. Net als alle andere groenten past deze vrucht dus perfect in een gezonde levensstijl.

Wist je dat … de komkommer onderdeel is van een grote familie, namelijk Cucurbitaceae. Dat de augurk en courgette daarbij horen, zal je niet verbazen. Maar wist je dat ook pompoen, watermeloen en Surinaamse sopropo verwant zijn? De natuur biedt nog meer variatie dan wij kennen, bijvoorbeeld komkommers met schubben of ribben.

Houdt je peuter of kleuter niet zo van groente? Probeer dan eens wat partjes komkommer. Omdat deze fris en neutraal smaken, gaan zelfs de moeilijkste eters om. Zet gerust een schaaltje van deze gezonde snacks neer als je aan het koken bent. Voor je het weet, is het leeg. Groenten eten was nog nooit zo makkelijk!

Wist je dat … een komkommer kan helpen om een frisse adem te houden. Een droge mond is namelijk een van de oorzaken van een slechte adem. Goed kauwen op een stuk komkommer stimuleert de speekselklieren. Volgens sommige mensen is een schijfje komkommer tegen het gehemelte de beste manier om van een slechte adem af te komen, maar echt bewijs is er niet. Gewoon eens proberen?© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!