Het kan wèl!

volg ons op social media


De familie Boon staat er achter - al ruim 125 jaar

Het is het jaar 1888. In Kinderdijk wonen Jan en Elisabeth Boon met hun elf kinderen. Jan Boon is een harde werker. Op de scheepswerf in Kinderdijk weet hij zijn karige loon met veel overwerk te verhogen. De extraatjes spaart hij dubbeltje voor dubbeltje. Tot hij na jaren een bedrag heeft van maar liefst 25 gulden.

Met dit bedrag en een lege broodtrommel stapt zijn vrouw Elisabeth op de Lekboot naar Rotterdam. Hier koopt zij snoep zoals kaneel- en pepermuntstokken. Met de broodtrommel vol snoepgoed komt ze ’s avonds terug. En de volgende dag start ze in haar voorkamer een klein snoepwinkeltje.

Haar kleine winkeltje is al snel een groot succes. Jan komt haar helpen en ze kopen een roeiboot om naar Lekkerkerk te varen voor de inkopen. Ook wordt Jan veerman op de boot van Kinderdijk naar Rotterdam. Als veerman mag je namelijk gratis goederen vervoeren. En dat is natuurlijk wel zo handig voor de inkopen die ze doen in Rotterdam…

In 1905 zijn ze zo gegroeid, dat ze het aandurven een klein pandje te kopen en daar een ‘echte’ winkel te beginnen. Zoon Kees is inmiddels ook in de zaak en zorgt voor de bestellingen in omliggende dorpen. Eerst per hondenkar, maar al gauw met paard en wagen. In 1925 is het aantal personeelsleden al gegroeid tot 13 personen.

Generatie na generatie wordt de onderneming verder uitgebouwd. Steeds met de uitgangspunten van Elisabeth Boon in het achterhoofd: goed luisteren naar wat klanten willen. Inmiddels staat de vierde generatie van de familie Boon aan het roer (de achterkleinkinderen van Elisabeth en Jan). En ook zij zijn elke dag in touw om dat te doen wat de klanten willen. Elisabeth Boon zou trots op ze zijn!


Achter-achterkleinzoon Willem Boon

 “Graag stel ik mij even aan je voor. Mijn naam is Willem Boon. Met mijn familie, en met heel veel enthousiaste medewerkers hebben we een bijzondere supermarkt: Boon’s Markt. En daar zijn we razend trots op!

Boon’s Markt is echt heel bijzonder. Want we hebben niet alleen veel lekker vers (en vers is bij ons écht vers!). We hebben ook een enorme keuze aan dagelijkse boodschappen voor scherpe prijzen. Dus èn het lekkerste vers, èn heel voordelig: Het kan wèl!

We zien je graag bij Boon’s Markt!”


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!