Het kan wèl!

volg ons op social media


Ambachtelijk gebak van Bakkerij Dam

Onze inkopers kennen onze leveranciers persoonlijk. Boon’s Markt brood en banket inkoper Arent den Breejen interviewt banketbakker Kees Dam van Bakkerij Dam. "Heeft u een aanbeveling voor onze klanten, iets dat zij zeker moeten proberen? Onze tompouces worden zeer gewaardeerd dus die zou ik de klanten van Boon’s Markt zeker aanraden indien zij die nog niet geproefd hebben. Daarnaast kan ik onze bavaroisevlaaien zeker aanbevelen, vooral die met advocaat vind ik zelf erg lekker. Maar ik ben dan ook een advocaatliefhebber. Daarnaast hebben we de echte Zeeuwse Bolus, waarvan we er maar liefst 1.000 per dag maken. Deze worden nog ouderwets met de hand gerold en zijn ontzettend lekker, al zeg ik het zelf!"

Dam Brood & Banket is opgericht in 1887 en bestaat al meerdere generaties. Het bakkersbedrijf is een echt familiebedrijf dat van vader op zoon is doorgegeven. Dam Brood & Banket staat voor dagvers kwalitatief brood, banket en gebak dat op authentieke ambachtelijke manier wordt bereid. De overgrootvader van de huidige directeur Kees Dam is vroeger begonnen met een kleine bakkers-/kruidenierswinkel in Nieuw-Beijerland met bezorging aan huis. Kees Dam: "Toen de supermarkten in Nederland in opkomst kwamen werd hem gevraagd of hij daar aan wilde leveren. Zo is het bedrijf van kleinschalig naar steeds groter gegroeid. Op dit moment hebben wij veel supermarkten als klant en staat Dam Brood & Banket nog steeds voor haar pijlers kwaliteit, vers en goede service. Dit is sinds 1887 altijd hetzelfde gebleven. Het assortiment gebak dat wij hebben is erg breed. Van het gangbare gebak, bijvoorbeeld een heerlijke slagroomschnitte, tot luxe gebak en zelfs bruidstaarten. We hebben een aantal zeer getalenteerde banketbakkers in dienst die hun vak echt goed verstaan."

Wat zijn de specialiteiten van uw bakkerij? "In het voorjaar zijn dit onze aardbeienschelpen, die vinden altijd zeer gretig aftrek. Maar het hele jaar door zijn dit toch wel onze tompouces. Die maken wij uiteraard met echte bakkersroom en we hebben ook diverse speciale uitvoeringen daarin. Hier krijgen we altijd niets dan complimenten over."

Bestel uw gebak online bij Boon’s Markt!
Heeft u iets te vieren of gewoon zin in iets lekkers bij de koffie? Bestel uw gebak online! Van vlaaien tot schnitten, van losse gebakjes tot themataarten en van appeltaarten tot fototaarten (met uw eigen foto). U vindt het allemaal op onze gebak bestelsite. Het bestelde gebak rekent u pas af bij het afhalen in de winkel. De bestelprocedure voor gebak is als volgt.© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!