Zoetzure kip met mango
Iedereen kan Oosters koken met de producten van Sum&Sam. Probeer deze zoetzure kip met mango maar eens. Super lekker, het staat binnen 25 minuten op tafel en is geschikt voor 4 personen. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 300 g witte rijst
- 3 eetlepels wokolie
- 400 g kip(dij)filet, in kleine blokjes
- 200 g sugarsnaps, schoongemaakt, gehalveerd
- 200 g bospeen, geschrapt, in schuine stukjes
- 6 bosuitjes, schoongemaakt, in schuine stukjes
- 1 mango, geschild, in blokjes
- 5 eetlepels woksaus Sweet & Sour
- 70 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok of ruime hapjespan en roerbak de kip 3 minuten. Voeg de sugarsnaps en bospeen toe en roerbak 3-4 minuten. Bak de laatste minuut de bosui mee.
- Voeg de mangoblokjes, woksaus en 3 eetlepels water toe en warm nog 1 minuut door op hoog vuur.
- Serveer het gerecht met de rijst en bestrooi met de cashewnoten.
Tip:
Vervang de rijst door ready-to-wok noedels en vervang de mango door ananas. Voeg tegelijkertijd met de woksaus 2 eetlepels gembersiroop toe en serveer met in repen gesneden groene paprika.