Vuurwerksteaks
De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt: ‘Wat eten we vandaag’? Maak er een knallende laatste maaltijd van van 2019 met deze vuurwerk-steaks. Makkelijk, vers en superlekker. Met deze steaks leg je een goede bodem om de jaarwisseling te vieren!
Ingrediënten:
- 4 biefstukken à ±150 gram
- 1 komkommer
- 2 rode uien
- 1 bosje (blad)peterselie
- 200 gram yoghurt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt komijn
- Sap van een halve limoen
- 1 tl fijngesneden munt
- 2 focaccia’s à ±220 gram
- 1 mespunt chilivlokken
Bereidingswijze:
- Grill de steaks 4-5 minuten per kant. Haal de steaks van de grill en laat even rusten.
- Was de komkommer en snijd met de kaasschaaf in dunne plakjes en snijd de ui in ringen. Was de peterselie en scheur het blad grof.
- Meng de yoghurt met de knoflook, zout, komijn en limoensap. Voeg uiteindelijk ook de munt toe.
- Halveer de focaccia’s en snijd open.
- Snijd de steaks in dunne reepjes. Vul het brood met de komkommer, uien en het vlees. Top af met de peterselie. Schenk de yoghurt erover en bestrooi naar smaak met de chilivlokken.
Eet smakelijk!