Visstoofpotje met dragon
Geef eens een twist aan je visstoofpotje. Gebruik dragon, dat geeft een bijzondere smaak aan het stoofpotje. Dit gerecht voor 2 personen staat in 25 minuten op tafel.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels boter
- 500 gram krieltjes (koelvers)
- 1 prei (in dunne ringen)
- 2 wortels (in plakjes)
- 50 milliliter witte wijn
- 100 milliliter kookroom
- 0.5 visbouillontablet
- 1 eetlepel gedroogde dragon
- 200 gram kabeljauwfilets
- 100 gram garnalen
Bereidingswijze:
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 15 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
- Verhit intussen de overige boter in een hapjespan met deksel en bak de prei en wortel circa 5 minuten. Blus af met de wijn. Voeg de room toe, verkruimel het bouillonblokje erover en voeg de dragon toe. Leg de kabeljauw en garnalen in de pan en laat 7 minuten afgedekt stoven.
- Serveer de vis met de saus bij de krieltjes.
Bereidingstip:
Voeg aan dit recept een extra scheutje bouillon toe in plaats van wijn.
Eet smakelijk!