Het kan wèl!

volg ons op social media

Verse warm gerookte zalm met kruidige ovengroenten

Ingrediënten:

  • 400 gram wortels (geschrapt, panklaar)
  • 400 gram pompoenen (schoongemaakt)
  • 400 gram krieltjes met schil (gehalveerd)
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 4 zalmfilets
  • 1 eetlepel boter
  • 0.5 bosje salie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Snijd de wortels en pompoen in gelijke blokjes. Leg met de krieltjes en tomaatjes op een bakplaat en besprenkel met de olie.
  3. Meng alle specerijen met een snuf grof zout door elkaar en bestrooi de groenten ermee. Schep goed om en rooster circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor om.
  4. Dep intussen de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout en peper.
  5. Verhit 10 minuten voor het einde van de oventijd de boter in een koekenpan tot deze bruist en voeg de salie toe. Bak de salie 1 minuut en neem de blaadjes uit de pan.
  6. Bak de zalm in dit bakvet om en om circa 8 minuten. Serveer de zalm met de ovengroenten en bestrooi met de salie.

Bereidingstip
Vervang de salie in dit recept eventueel door basilicum. Bak deze niet, maar leg erop als garnering.
Vervang de specerijen voor de ovengroenten door 1 eetlepel kerriepoeder.


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!