Varkenshaas met zongedroogde tomaten en champignons
Ingrediënten:
- 2 varkenshaasjes
- 20 gram boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 125 milliliter witte wijn
- 6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
- 0.5 theelepel gedroogde oregano
- 250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
- 125 milliliter crème fraîche
Bereidingswijze:
- Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
- Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano.
- Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar.
- Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden.
- Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden
- Eet bij dit gerecht rijst of pasta.
-
Bereidingstip
Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella.
Wijnadvies:
Een stergerecht vraagt om een sterwijn: naar keuze schenkt u hier dezelfde Vin de Pays des Côtes de Gascogne, een Jean Sablenay Vin de Pays de l'Île de Beauté of, nog feestelijker, een Bourgogne blanc chardonnay.