Het kan wèl!

volg ons op social media

Varkenshaas met zongedroogde tomaten en champignons

Ingrediënten:

  • 2 varkenshaasjes
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 125 milliliter witte wijn
  • 6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
  • 0.5 theelepel gedroogde oregano
  • 250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
  • 125 milliliter crème fraîche

Bereidingswijze:

  1. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
  2. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano.
  3. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar.
  4. Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden.
  5. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden
  7. Eet bij dit gerecht rijst of pasta.
  8. Bereidingstip

Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella.

Wijnadvies:
Een stergerecht vraagt om een sterwijn: naar keuze schenkt u hier dezelfde Vin de Pays des Côtes de Gascogne, een Jean Sablenay Vin de Pays de l'Île de Beauté of, nog feestelijker, een Bourgogne blanc chardonnay.


© Boon's Markt 2021 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

   

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!