Het kan wèl!

volg ons op social media

Varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus

De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt: ‘Wat eten we vandaag’? Dit gerecht met varkenshaas en verse saus staat binnen 25 minuten op tafel en is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 citroenen (schoongeboend)
  • 200 gram kastanjechampignons (schoongeveegd) of 200 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd)
  • 600 gram varkenshaas
  • 75 gram boter
  • 3 sjalotjes (in ringen)
  • 200 milliliter crème fraîche


Bereidingswijze:

  1. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers deze citroen uit. Snijd de andere helft in partjes. Pers ook de andere citroen uit. 
  2. Halveer de kastanjechampignons of snijd ze in kwarten. Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm en bestrooi het vlees met zout en peper. 
  3. Verhit de boter en bak hierin de varkenshaas circa 3 minuten per kant. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 1 minuut mee. Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. 
  4. Bak de kastanjechampignons 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de citroenrasp, -sap en crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Leg de varkenshaas in de saus en verwarm zonder te koken.
  6. Serveer de varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus met spruitjes met bacon en aardappelsoufflé, aardappelkroketjes of aardappelpuree. Garneer met partjes citroen.


Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!