Het kan wèl!

volg ons op social media

Thaise gele curry met drumsticks en kikkererwten

Help mee aan een eerlijkere wereld en maak eens een gerecht met Fairtrade producten. Bijvoorbeeld deze drumsticks op Thaise wijze. Een hartverwarmend gerecht met een stevige bite. Schep een flinke lepel yoghurt erop voor een frisse twist. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 8 drumsticks
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 400gr kikkererwten
  • 2 lente-uien
  • 15gr gehakte koriander of peterselie
  • 4 el dikke volle yoghurt
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 pak Thaise gele curry
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gr basmatirijst


Bereidingswijze:

  1. Snipper de uien en snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  2. Bak de drumsticks mooi bruin aan alle kanten in olie in een wok of hapjespan. Haal de kip uit de pan en leg even apart.
  3. Bak de currypasta in dezelfde pan kort op hoog vuur. Doe hier de gesneden groenten bij en roerbak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en roer tot een mooie saus ontstaat. Doe de drumsticks terug in de pan en laat ze in de curry gaar stoven. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Roer de kikkererwten door de curry en laat nog even goed doorwarmen.
  6. Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in parten. Verdeel de lente-ui en de koriander over het gerecht. Serveer de gele curry met de rijst en een flinke lepel dikke yoghurt.

Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!