Het kan wèl!

volg ons op social media

Thaise garnalen met lemongrass, kokos en chili

De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt is ‘Wat eten we vandaag’? Geniet van dit lekkere recept uit de Thaise keuken. Binnen 15 minuten maak je een overheerlijk roerbak recept klaar. Geserveerd met witte rijst, een lekkere maaltijd voor twee.

Ingrediënten:

  • 150 g witte rijst
  • 2 kleine rode uien
  • 300 g paksoi
  • 2 el Wokolie
  • 200 g wokgarnalen
  • 130 g Conimex Wok Paste Lemongrass, Coconut & Chili
  • 3 takjes verse koriander

Bereidingswijze:

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  • Pel en snijd ondertussen de rode uien in partjes. Trek de blaadjes van de paksoi los. Snijd grote bladeren in reepjes, houd kleintjes heel. Was en droog de paksoi heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Dep de garnalen droog met keukenpapier.

  • Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de ui met de paksoi 3 min. Schuif naar 1 kant van de pan. Voeg eventueel ½ el extra wok olie en de garnalen toe en roerbak 2 min. Meng alles door elkaar en wok nog 2 min. Schuif de ingrediënten, als er veel vocht in de pan zit, naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag.

  • Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de rijst met daarop de Thaise garnalen met Lemongrass, Kokos & Chili in 2 grote kommen of op diepe borden. Knip de koriander (steeltjes en blaadjes) erboven fijn.


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!