Het kan wèl!

volg ons op social media

Tagliatelle met doperwten, citroenroomsaus en karbonade

Maak eens een pastarecept met doperwtensaus! Hartstikke lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Dit gerecht met tagliatelle, doperwten, citroenroomsaus en karbonade valt ook goed in de smaak bij kinderen.

Benodigdheden:

  • 300 gram tagliatelle
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 600 gram (diepvries)doperwten uitgelekt
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels boter
  • 4 ribkarbonades
  • 150 milliliter kookroom
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze:

  1. Kook de tagliatelle beetgaar. Breng de bouillon met de helft van de erwten en de knoflook aan de kook in een ruime steelpan. Laat daarna nog 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  2. Verhit intussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  3. Pureer met een staafmixer de erwten met de bouillon, knoflook, kookroom, citroenrasp en -sap. Voeg de overige doperwten en tomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen.
  4. Roer de saus door de tagliatelle en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer de pasta met de karbonades.

Bereidingstip:
Vervang de groentebouillon eventueel door witte wijn wanneer er geen kinderen mee-eten met dit recept.


© Boon's Markt 2021 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

   

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!