Surinaamse Bami Trafasie
Dit recept is voor 5 personen, heeft een bereidingstijd van 35 minuten en is mild gekruid.
Ingrediënten
- Surinaamse Bami: 500 gr mie of spaghetti
- Zonnebloemolie
- 1 ui
- 300gr kipfilet
- 200gr julienne wortel
- eventueel 1 stengel prei
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie
- ½ tl pimentpoeder
- ½ tl Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenpuree
- 3 takjes selderij
Bereidingswijze
- Mie/spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- Verhit 5 eetlepels olie.
- Fruit hierin de ui (gesnipperd) lichtbruin.
- Voeg de Kipfilet toe en bak deze gaar.
- Voeg de Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) toe en roerbak het geheel 2 minuten.
- Voeg de Bami Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en tomatenpuree toe en roerbak het geheel enkele minuten.
- Voeg de Mie toe en bak het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur.
- Voeg in de laatste 2 minuten, de selderij (gehakt) toe.
Serveertip: Serveer de Surinaamse bami met de sate, schenk Pinda Sambel Trafasie over de bami en de saté. Heerlijk met Surinaams zuurgoed.
Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met drumsticks.