Het kan wèl!

volg ons op social media

Surinaamse Bami Trafasie

Dit recept is voor 5 personen, heeft een bereidingstijd van 35 minuten en is mild gekruid.

Ingrediënten

  • Surinaamse Bami: 500 gr mie of spaghetti
  • Zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 300gr kipfilet
  • 200gr julienne wortel
  • eventueel 1 stengel prei
  • 4 el Faja Lobi Bami Trafasie
  • ½ tl pimentpoeder
  • ½ tl Trassie Trafasie
  • 2 tl tomatenpuree
  • 3 takjes selderij

Bereidingswijze

  1. Mie/spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  2. Verhit 5 eetlepels olie.
  3. Fruit hierin de ui (gesnipperd) lichtbruin.
  4. Voeg de Kipfilet toe en bak deze gaar.
  5. Voeg de Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) toe en roerbak het geheel 2 minuten.
  6. Voeg de Bami Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en tomatenpuree toe en roerbak het geheel enkele minuten.
  7. Voeg de Mie toe en bak het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur.
  8. Voeg in de laatste 2 minuten, de selderij (gehakt) toe.

Serveertip: Serveer de Surinaamse bami met de sate, schenk Pinda Sambel Trafasie over de bami en de saté. Heerlijk met Surinaams zuurgoed.

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met drumsticks.


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!