Het kan wèl!

volg ons op social media

Spruitenstamppot met pasham, rundersaucijs en witte wijnsaus

Nu de tijd van stamppotten weer is aangebroken, voorzien we je graag van een verrassend stamppotrecept. De worst krijgt door de toevoeging van pasham een verrassende bite. Binnen 40 minuten staat dit gerecht voor 4 personen op tafel.

Ingrediënten:

  • 4 saucijzen
  • 4 plakken pasham
  • 8 blaadjes salie
  • 700 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 500 gram spruitjes (grof gehakt, schoongemaakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 50 gram boter (koud)
  • 100 milliliter melk (warm)
  • nootmuskaat (naar smaak)

Bereiding:

  1. Leg steeds 1 saucijs op een plak ham en leg er 2 blaadjes salie op. Rol de ham om de saucijzen.
  2. Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar. Kook de spruitjes de laatste 8 minuten mee.
  3. Verhit de olie en bak hierin de saucijzen op een lage stand om en om bruin. Giet de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Keer de saucijzen een paar keer om.
  4. Bind de wijnsaus met een paar klontjes koude boter.
  5. Giet de aardappels en spruitjes af en voeg de melk en de rest van de boter toe. Stamp alles grof tot een smeuïge stamppot en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Serveer met de saucijzen en bedruppel met de saus.

Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!