Spitskool met spekjes en paprika bij biefstuk en macaroni
Dit gerecht met groenten, vlees en verrassende twist: macaroni is bedoeld voor 4 personen en staat binnen 20 minuten op tafel!
Ingrediënten:
- 4 biefstukken
- 1 rode paprika
- 1 pakje dobbelsteen spekjes
- 1 eetlepel honing
- 300 gram spitskool
- macaroni
- karwijzaad
Bereidingswijze:
- Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook.
- Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
- Bak de spekjes zachtjes uit, zodat ze vet loslaten. Schep de paprika erbij en roerbak 2 minuten. Schep de spitskool erbij, voeg het karwijzaad toe en roerbak 2 minuten. Voeg 1 dl water en de honing toe, leg het deksel op de pan, temper het vuur en stoof de kool beetgaar in 10 minuten.
- Doe de macaroni in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak 1 tzout toe. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni in een vergiet kort uitlekken. Schep de macaroni terug in de pan en laat de boter erin smelten.
- Verhit intussen een grillpan, bestrooi de biefstukjes met wat peper en kwast ze in met olie. Leg ze in de grillpan en rooster ze aan beide kanten 3-4 minuten. Ze mogen rozé van binnen zijn.
Serveer de biefstukjes met de gestoofde spitskool en macaroni.
Eet smakelijk!