Het kan wèl!

volg ons op social media

Runderbiefstuk met sesam en boontjes

Ingrediënten:

  • 4 runderbiefstukken
  • 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
  • 500 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel pinda (gehakt)
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 450 gram krieltjes (koelvers, voorgekookt)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 250 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels sherry of 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels sojasaus

Benodigdheden:

  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

 

Voorbereiding:

Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en dep het droog. Bestrooi met zout en peper.

Bereidingswijze:

  1. Verhit de boter en bak hierin de biefstukken circa 2 minuten per kant. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten.
  2. Kook intussen de sperziebonen 7-8 minuten. Rooster de sesamzaadjes en pinda's in een droge, hete koekenpan. Verhit de arachideolie en bak hierin de krieltjes 4-5 minuten.
  3. Voeg de sesamolie toe aan het bakvet van het vlees en bak hierin de, eventueel iets kleiner gescheurde, oesterzwammen circa 2 minuten. Blus af met de sherry en sojasaus.
  4. Serveer de biefstuk met de krieltjes en oesterzwammen. Schep de sesamzaadjes en pinda's door de sperziebonen en serveer ze erbij.

© Boon's Markt 2021 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

   

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!