Het kan wèl!

volg ons op social media

Risotto met verse spinazie en gerookte Noorse zalm

Ingrediënten:

  • 30 gram boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 gram risottorijst
  • 500 milliliter visbouillon
  • 400 gram verse  spinazie (panklaar)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 100 gram gerookte Noorse zalm
  • 1 citroen (in partjes)

 

Bereiding:

  1. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op een lage stand. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend in circa 3 minuten glazig. Voeg vervolgens een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt circa 20 minuten.
  3. Voeg vervolgens in kleine porties de spinazie toe en laat deze slinken in de pan. Neem de pan van de warmtebron en voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Roer de risotto door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gerookte zalm over de risotto en serveer met partjes citroen.

© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!