Prei-taugéschotel met varkenshaas
Voor vanavond hebben we deze wokschotel met prei en taugé voor je bedacht. Je maakt het makkelijk klaar en je pannen worden uitgelikt. Dat wordt genieten vanavond!
Ingrediënten:
- 250 gram eiermie
- 3 eetlepels arachideolie
- 400 gram varkenshaas (in repen)
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 600 gram preien (in ringen)
- 4 eetlepels woksaus teriyaki of
- 4 eetlepels ketjap manis
- 100 gram taugé
- 100 gram pinda’s
- 1 bakje gebakken uitjes
- 1 zak kroepoek
Bereiding:
- Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de wokolie in een wok en roerbak hierin de vleesreepjes circa 2 minuten. Schep de rode peper en prei erdoor en roerbak 4-5 minuten. Meng de woksaus, eiermie en taugé erdoor en bak nog 2-3 minuten.
- Rooster de pinda's in een droge hete koekenpan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de pinda's en gebakken uitjes. Serveer de kroepoek er apart bij.
Bereidingstip:
|In plaats van prei is paksoi ook lekker in dit recept.