Pokebowl met sushirijst en sticky chicken
Zet vanavond dit traditionele Hawaïaanse gerecht op tafel! In dit recept wordt kipfilet gebruikt met komkommer, maar je kunt er ook je eigen draai aan geven door te variëren met vis en groenten. Smullen wordt het!
Benodigdheden: voor 4 personen
- 400 g Saitaku sushirijst
- 8 el Saitaku rijstazijn
- 1 komkommer
- 175 g sojaboontjes
- 175 g mango stukjes
- 150 g julienne wortel
- 100 g zoetzuur rode uienringen
- 300 g kipfilet
- 4 tl zwarte sesamzaadjes
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el zonnebloemolie
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking en breng op smaak met azjin.
- Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kip 3 min. Voeg de sojasaus en honing toe en laat in ca. 4 min. gaar worden. Laat afkoelen op een bord en snijd in reepjes.
- Schaaf intussen de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller tot linten. Snijd de mango in blokjes.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel hierover de groenten, mango, en kipreepjes.
- Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met extra sojasaus of (pittige) Japanse mayonaise.
Tip! Maak je pokebowl precies zoals jij hem lekker vindt met je favoriete groeten, vis / vlees / vega en toppings naar keuze.
Eet smakelijk!