De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt is ‘Wat eten we vandaag’? Zet vanavond dit traditionele Hawaïaanse gerecht op tafel: de Poké Bowl! In dit recept wordt zalm gebruikt met komkommer, maar je kunt er ook je eigen draai aan geven door te variëren met vis en groenten. Smullen wordt het!
Benodigdheden:
Sushi nori (Saitaku)
250 gram sushi rijst (Saitaku)
5 el rijstazijn (Saitaku)
250 gram Noorse gerookte zalm (Vismarine)
1 komkommer
Blikje Bonduelle Edamame bonen
Bereiding:
Kook 250 g sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen. Klop een marinade van 5 el
rijstazijn, een snufje suiker en zout en schep deze door de afgekoelde rijst.
Snijd 1 komkommer in tweeën en vervolgens in de lengte (tip: gebruik een kaasschaaf). Rol de plakjes op. Snijd
(gerookte) zalm in kleine blokjes.
Schep de rijst in 4 kommen en verdeel daarover de komkommer, edamame (sojabonen), zalm, en eventueel extra
ingrediënten als schijfjes puntpaprika, surimi en wakame.
Bestrooi met poké sprinkle en serveer met 3 el sojasaus of wasabi mayonaise.
Eet smakelijk!
© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped