Pindasoep
Dit recept is geschikt voor 4 personen en staat binnen 30 minuten op tafel. In plaats van het groentepakket kun je ook restjes groenten zoals prei, kool, taugé en wortel gebruiken voor deze soep.
Benodigdheden:
- 250 gram kipdijfilet
- 1 pakket bamigroenten
- 200 gram sperziebonen
- 1 ui in ringen
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 5 eetlepels pindakaas (zonder nootjes)
- Scheutje ketjap manis
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel boter of olie om te bakken
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.
- Verhit de boter of olie in een (soep)pan en roerbak de kip op matig vuur tot het verkleurt.
- Voeg dan de uienringen en het bamipakket toe, maar haal de taugé en rode peper eruit.
- Snijd de peper in fijne reepjes en voeg toe aan de kip en groenten.
- Voeg de boontjes, knoflook en ketjap toe en schenk water in de pan tot deze driekwart vol is.
- Wanneer de soep kookt, voeg je het bouillonblokje toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de boontjes beetgaar zijn.
- Spatel de pindakaas door het geheel totdat deze volledig is opgenomen en de soep dikker wordt.
- Voeg taugé toe en serveer direct.
Lekker met kroepoek!
Eet smakelijk!