Het kan wèl!

volg ons op social media

Pasta met kip, groene groenten en graskaas

Ingrediënten:

  • 1 kilogram penne of 1 kilogram fusilli
  • 750 gram broccoliroosjes
  • 1.2 kilogram kipfilets (in reepjes) of 1.2 kilogram kipfilets (in blokjes)
  • 3 teentjes knoflook (gehakt)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 75 gram rucola (grof gehakt)
  • 3 eetlepels balsamicoazijn of 3 eetlepels citroensap
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 400 gram graskaas, geraspt

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta beetgaar. Blancheer intussen de broccoliroosjes 2 minuten en giet ze af.
  2. Bak de kipfilet bestrooid met zout en peper en de knoflook in 4 eetlepels olijfolie 10 minuten in een wok of hapjespan. Meng de pesto erdoor.
  3. Schep de broccoli, de rucola, de balsamicoazijn en de afgegoten pasta luchtig door het kipmengsel.
  4. Serveer de pasta met de kers-tomaten en de kaas en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Het gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.

 

Variatie:
Vervang 200 gram kipfilet door reepjes salami of Parmaham. Neem in plaats van broccoli diepvries doperwten en vervang de graskaas door plakjes mozzarella of gorgonzola.


© Boon's Markt 2021 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

   

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!