Het kan wèl!

volg ons op social media

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Op zoek naar een recept met aardappels, groente en vlees? Dan zijn deze ovenkrieltjes met tartaar en een sperziebonensalade heerlijk om te maken! Typisch AVG en Hollands, maar toch met een twist.

Ingrediënten:

  • 4 tartaartjes
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 600 gram krieltjes (koelvers)
  • 1 eetlepel oregano
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram sperziebonen (panklaar)
  • 1 rode ui (in halve dunne ringen)
  • 1 bosje peterselie (grof gehakt)
  • 2 eetlepels sladressing (naar keuze)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed de tartaartjes met de ketchup en knoflook door elkaar en rol er 4 dikke worstjes van.
  2. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met de oregano, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Bak ze in het midden van de oven goudbruin. Kook intussen de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Meng de sperziebonen in een kom met de ui, peterselie, citroenrasp en sladressing. Schud de krieltjes intussen even om en controleer op gaarheid.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaarworstjes in 3-4 minuten rondom bruin. Ze mogen nog roze van binnen zijn. Serveer het vlees met de krieltjes en bonensalade.

© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!