Het kan wèl!

volg ons op social media

Lasagnette met spinazie en geitenkaas

Lasagne die snel klaar is, dat willen we allemaal toch? Gebruik je lasagnevellen eens op een andere manier en ga voor dit gerecht: lasagnette met spinazie en geitenkaas. Voor dit recept hoef je niet veel te snijden!

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 30 gram basilicum
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 400 gram spinazie (panklaar)
  • 250 gram lasagnebladen (koelvers)
  • 150 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat even pruttelen.
  2. Pureer intussen met een staafmixer de basilicum, rest van de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de overige olijfolie tot een basilicum-olie. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de tomaatjes toe aan de tomatensaus en laat de spinazie in porties erin slinken. Snijd de lasagnebladen in de lengte in vieren en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Roer de lasagnette door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met de basilicum-olie en bestrooi met de overige pijnboompitten.

Bereidingstip:
Bak de spinazie in dit recept niet te lang mee, de smaak wordt dan wat bitter.


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!