Kropsla met gegrilde kip en munt
Deze lauwwarme salade heeft alles in zich wat je in een salade zoekt: groente (fris, knapperig en hartig), kip (lekker gekruid) en een perfecte dressing. Binnen 40 minuten staat deze salade voor 4 personen op tafel.
Ingrediënten:
- 1 theelepel kipkruiden
- 1 eetlepel olie
- 400 gram kipfilets
- 300 gram sperziebonen (afgehaald)
- 1 krop botersla (gedroogd, gewassen)
- 2 takjes verse munt
- 50 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
voor de dressing
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap of
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
Bereiding:
- Met de olie en smeer hiermee de kip in.
- Bak de kip in een koekenpan in circa 20 minuten om en om goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en laat een beetje afkoelen.
- Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar in water met zout. Spoel ze met koud water en laat ze verder afkoelen.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de kipfilet in dikke plakken.
- Meng de kropsla met de sperziebonen, munt (alleen de blaadjes) en dressing en schep dit op bord
Eet smakelijk!