Er gaat niks boven een traditionele Hollandse appeltaart! Deze klassieker is een echte allemansvriend en doet het altijd goed bij visite. Wist je dat een appeltaart ook nog eens heel veelzijdig is? Hieronder vind je handige tips om de perfecte appeltaart te bakken!
De beste appel voor appeltaart
De perfecte appeltaart begint met het kiezen van de juiste appel. Wij raden je aan om een stevige, friszure appel te gebruiken, zoals de Jonagold. Deze blijven tijdens het bakken lekker stevig, waardoor je een knapperige bite hebt in je appeltaart.
Zo blijft je taart lekker lang vers
Een vers gebakken appeltaart kun je het beste koel bewaren. Bewaar de taart in de springvorm en dek deze na het afkoelen af met een schone theedoek. Zet hem op een koele plaats in huis, zoals de in kelder of garage. Als je deze niet hebt, voldoet een afgekoelde oven ook prima. Je kunt appeltaart ook invriezen. Laat de taart na het bakken goed afkoelen en verpak hem luchtdicht. Op deze manier kun je de taart zelfs 2 maanden in de vriezer bewaren. Verwarm de appeltaart na het ontdooien even in de oven voor het lekkerste resultaat.
Altijd de perfecte appeltaart
Het ideale go to gebak is toch wel appeltaart. Hoe bak je de perfecte appeltaart? Begin met goede appels. De lekkerste appels voor een appeltaart is de Jonagold! Fris en zoetzuur van smaak. De appel blijft lekker stevig in de appeltaart. Om ervoor te zorgen dat je appeltaart niet uit elkaar valt, kun je wat extra roomboter toevoegen. Druk de vulling ook goed aan en laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Het recept voor de perfecte appeltaart
Ingrediënten: (8 personen)
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Benodigdheden:
Voorbereiden:
Bereiden:
© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped