Japanse Sushi met vlees, vis en groente
Weg met het 'normale' bestek! Japans eet je als een echte Japanner met stokjes. Alle benodigdheden voor dit Japanse recept vindt u bij Boon's Markt in onze internationale straat.
Benodigdheden:
voor 2 personen
- 1 Saitaku Sushi Kit, bevat alles dat je nodig hebt om zelf sushi te maken
- 100g zalm of andere vis of vlees naar keuze, zoals surimi of reepjes gerookte kipfilet
- Groenten naar keuze, bijv. 1 komkommer en 1 avocado
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking en breng op smaak met rijstazijn.
- Snijd de groenten en vis/vlees in lange, dunne repen.
- Leg en vel nori (zeewier) op het bamboe rolmatje, bedek met sushi rijst, en leg over de breedte de verse ingrediënten.
- Rol de sushi op.
- Snijd de rol in 8 stukjes en serveer met de sojasaus, wasabi en gember uit de Sushi Kit.
Eet smakelijk!
◄ Terug naar de andere Wereld recepten