Het kan wèl!

volg ons op social media

Herfstsalade met knapperige aardappels en geroosterde broccoli

Ingrediënten:
800 gram voorgekookte krieltjes
1 zak broccoliroosjes
4 tenen knoflook
4 el olijfolie
Peper en zout
1 citroen
1 rode ui
50 ml. 1 el wittewijnazijn
50 gram Parmezaanse kaas
4 eieren

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 220C. Plet de voorgekookte krieltjes met een vork. Plet de knoflook (de schil mag je laten zitten). Leg de aardappels, broccoli en knoflook in een ovenschaal en hussel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten en leg ook in de ovenschaal. Bak het geheel 30 minuten in de oven.
2. Pel intussen de ui en snijd deze in dunne ringen. Maak aan met de azijn. Zet apart. Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne vlokken.
3. Begin 15 minuten voordat de ovenschotel klaar is met het pocheren van de eieren. Breng in een pan gezouten water aan de kook en voeg 1 eetlepel azijn toe. Draai het vuur zo laag dat het water net tegen de kook aan zit.
4. Breek een ei boven een klein kopje. Draai met een pollepel rondjes in het water in de pan zodat er een kolk in het midden ontstaat. Laat het ei voorzichtig in het midden van de kolk glijden en gaar het circa 3 minuten, tot het wit gestold is maar de dooier nog zacht.
5. Haal het ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water en leg op een bord. Herhaal met de rest van de eieren.
6. Haal de broccoli en aardappels uit de oven. Knijp de citroen uit over het geheel en schep om. Verdeel over 4 borden, leg in het midden van elk bord een gepocheerd ei. Verdeel er wat frisse ui overheen en maak af met wat zout, peper en de vlokken Parmezaanse kaas.


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!