Het kan wèl!

volg ons op social media

Groene pompoencurry

De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt: ‘Wat eten we vandaag’? Tijdens deze Fairtrade week bereid je natuurlijk een eerlijk gerecht. Deze groene pompoencurry komt uit de Oosterse keuken, is bedoeld voor 4 personen en staat binnen 45 minuten op tafel.

Ingrediënten:

  • 1 biologische pompoen of flespompoen
  • 4 kippendijen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 200 g haricots verts
  • 3el sushirijst
  • 1/2 bosje verse koriander


Bereidingswijze:

  1. Schil de pompoen met een dunschiller, halveer deze en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken. In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel even goed wassen 
  2. Snijd de kip in stukken.
  3. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta.
  4. Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de haricots verts toe en laat nog zo’n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn. 
  6. Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt.
  7. Maal de rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry.
  8. Serveer de curry met verse koriander.


Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!