Gevulde paprika's
Met gevulde paprika’s zet je een vrolijk gekleurd, gezond gerecht op tafel. Je maakt het in een handomdraai klaar en iedereen geniet. Dit recept is bedoeld voor 4 personen en staat binnen 30 minuten op tafel!
Benodigdheden:
4 paprika’s
1 pak rijst
1 basilicum
400 gram rundergehakt
1 ei
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel marjolein
1 takje tijm
2 stronken preien
500 gram tomaten
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
1 ui
peper
zout
Bereidingswijze:
Voorbereiding
- Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.
- Snijd het steeltje van de paprika rond uit en haal het binnenste gedeelte eruit. Rol van het gehakt grote bollen en vul hiermee de paprika op.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pel en pers het knoflookteentje, snijd de ui in grote stukken.
- Snij de tomaten in grote stukken.
Koken
- Doe de paprika’s in een ovenschotel en zet deze gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Zet de pan op een middelmatig vuur en doe de knoflook en ui erin.
- Voeg de tomaten toe en laat het 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
- Kook de rijst gaar in ongeveer 10 minuten. Voeg voor extra smaak een bouillonblokje toe aan het water.
- Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer tot een saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte basilicum.
Serveren
- Haal de paprika’s uit de oven en serveer met de rijst en tomatensaus.
Eet smakelijk!