Het kan wèl!

volg ons op social media

Gevulde paprika's

Met gevulde paprika’s zet je een vrolijk gekleurd, gezond gerecht op tafel. Je maakt het in een handomdraai klaar en iedereen geniet. Dit recept is bedoeld voor 4 personen en staat binnen 30 minuten op tafel!

Benodigdheden:
4 paprika’s
1 pak rijst
1 basilicum
400 gram rundergehakt
1 ei
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel marjolein
1 takje tijm
2 stronken preien
500 gram tomaten
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
1 ui
peper
zout

Bereidingswijze:
Voorbereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.
  2. Snijd het steeltje van de paprika rond uit en haal het binnenste gedeelte eruit. Rol van het gehakt grote bollen en vul hiermee de paprika op.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Pel en pers het knoflookteentje, snijd de ui in grote stukken.
  5. Snij de tomaten in grote stukken.


Koken

  1. Doe de paprika’s in een ovenschotel en zet deze gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Zet de pan op een middelmatig vuur en doe de knoflook en ui erin.
  3. Voeg de tomaten toe en laat het 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Kook de rijst gaar in ongeveer 10 minuten. Voeg voor extra smaak een bouillonblokje toe aan het water.
  5. Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer tot een saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte basilicum.


Serveren

  1. Haal de paprika’s uit de oven en serveer met de rijst en tomatensaus.


Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!