Easy moussaka met Parmezaanse kaas
Dit Griekse gerecht met aubergine en aardappel is een echte klassieker. Maak deze makkelijke versie en je geniet nog sneller van dit lekkere ovengerecht.
Ingrediënten:
- 400 gram aardappelschijfjes (koelvers)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 250 gram rundergehakt
- 1 aubergine (in blokjes)
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 125 gram ricotta
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 handje peterselie (om te garneren)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelschijfjes circa 5 minuten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Bak vervolgens het gehakt rul. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, oregano en kaneel toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen.
- Meng intussen de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Leg vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes erop.
- Verdeel het ricottamengsel erover en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie.
Bereidingstip:
Dit recept is lekker met een frisse rauwkost.