Het kan wèl!

volg ons op social media

Easy moussaka met Parmezaanse kaas

Dit Griekse gerecht met aubergine en aardappel is een echte klassieker. Maak deze makkelijke versie en je geniet nog sneller van dit lekkere ovengerecht.

Ingrediënten:

  • 400 gram aardappelschijfjes (koelvers)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 handje peterselie (om te garneren)

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappel­schijfjes circa 5 minuten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  2. Bak vervolgens het gehakt rul. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, oregano en kaneel toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen.
  3. Meng intussen de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Leg vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes erop.
  5. Verdeel het ricottamengsel erover en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip:

Dit recept is lekker met een frisse rauwkost.


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!