Bietjesstamppot met rucola
De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt: ‘Wat eten we vandaag’? Nu het vroeg donker is en de temperatuur daalt, smaakt een stamppot het best. Deze maaltijd is bedoeld voor 4 personen en staat binnen een half uur op tafel.
Ingrediënten:
- 1,5 kilo kruimige aardappelen (link aan 2,5 kg kruimige aardappelen)
- 1 zakje rucola (volume product)
- 500 gram gekookte bietjes (volume product)
- 200 gram gerookte spekblokjes (volume product)
- 1 ui
- 1 rookworst
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken, kook ze in ca. 20 minuten gaar in een pan met water.
- Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig.
- Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.
- Snijd ondertussen de bietjes, voeg toe en bak 4 minuten mee.
- Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met boter naar smaak en het kookvocht met tot een smeuïge puree.
- Schep het bietenmengsel erdoor. Meng vervolgens de rucola door de puree heen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rookworst.
Eet smakelijk!