Het kan wèl!

volg ons op social media

Bietjesstamppot met rucola en worstjes

De lente ontluikt en laat zich daarom perfect lenen voor een frisse lentestamppot. Zet vanavond deze bietjesstamppot met pijnboompitten en rucola op tafel. Het recept is klaar in 30 minuten en met zijn vieren kun je hier heerlijk van smullen!

Benodigdheden:

  • 800 gram kruimige aardappels (geschild)
  • 20 gram pijnboompitten
  • 4 saucijzen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram gekookte bieten (geschild, grof geraspt)
  • 2 eetlepels boter
  • 100 milliliter warme melk
  • 1 zak rucola (grof gehakt)


Bereidingswijze:

  1. Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Leg op elk saucijsje een takje rozemarijn en omwikkel met 2 plakjes ontbijtspek. Verhit de olie in een koekenpan en braad de saucijsjes rondom goudbruin.
  3. Voeg 2 eetlepels water toe, roer los en laat de worstjes nog circa 5 minuten garen op middelhoge stand. Verwarm intussen de bietjes. 
  4. Giet de aardappels af en stamp ze grof met de boter en melk. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de geraspte bietjes en rucola door de aardappelpuree en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de worstjes.


Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!