Het kan wèl!

volg ons op social media

Biefstuk met broccoli en tomaten uit de wok met pandanrijst

Gezond kan lekker èn makkelijk zijn. Dit recept voor 2 personen staat binnen 30 minuten op tafel!

Ingrediënten:

  • 200 gram biefstukken
  • 150 gram pandanrijst
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 50 milliliter sojasaus
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 200 gram broccoli
  • 1 ui
  • 1 tablet bouillon
  • 3 romatomaten

 
Voorbereiding:

  • Snijd de biefstuk in 1/2 cm dikke plakjes.
  • Halveer het uitjes, snijd de helften in smalle partjes.
  • Snijd de tomaten in de lengte in vieren of zessen.

 
Koken:

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af door een zeef en bewaar 1 deciliter van het kookvocht. Houd de rijst warm in de pan. 
  • Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak het knoflookteentje 1 minuut, neem het dan uit de pan. Roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur mooi bruin in 2 minuten. Neem ze uit de pan. Roerbak de uipartjes 2 minuten, voeg de broccoli toe en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit. Voeg de tomaten toe en roerbak 2 minuten.
  • Los het bouillontablet op in het opgevangen kookwater van de rijst. Schenk de bouillon, de vissaus en de sojasaus in de pan en breng het op hoog vuur aan de kook. Schep de biefstuk en het vrijgekomen vleesvocht erdoor. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

 
Serveren:

  • Serveer het gerecht met de pandanrijst.

© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!