Beef Wellington met diamanthaas
Varieer eens met Beef Wellington en ga voor deze versie met diamanthaas van dit klassieke kerstgerecht. Wat het boodschappen doen ook nog makkelijker maakt, want dit gerecht koop je in een pakket waarbij je zelf alleen nog een ei en een klontje roomboter aan toe hoeft te voegen.
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
- Keukenpapier
- Koekenpan
- Vork
- Schaaltje
Ingrediënten (4-5 personen)
- Beef Wellington pakket
- 1 ei
- klontje roomboter
Voorbereiden
Haal het vlees uit de verpakking. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bak het vlees in een koekenpan me teen klontje roomboter rondom goudbruin. Leg het vlees op een bord en zit dit in de koelkast voor 60 minuten.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Open de coburgerham en plaats de 3 plakjes (overlappend) naast elkaar op een snijplank. Smeer de bovenkant in met de paddenstoelentapenade.
- Plaats de koude diamanthaas op de paddenstoelentapenade (aan de onderkant) en rol het geheel op.
- Open de folie van de bladerdeegrol en rol deze uit tot een grote plak. Snijd een baan van circa 5 cm van de linkerkant af en houd deze apart.
- Plaats het vlees aan de onderkant (in het midden) op de grote plak bladerdeeg.
- Roer met een vork een ei los in een schaaltje.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat losgeklopt ei.
- Rol het geheel nu op en vouw de uiteinden dicht én onder het vlees. Zodat het één dicht pakket is.
- Snijd dunne banen van ongeveer 0,5 cm breed van de apart gehouden strook bladerdeeg.
- Plaats deze diagonaal over de Weellington (beide richtingen). Bestrijk het geheel met de rest van het losgeklopte ei.
- Plaats de Wellington in de voorverwarmde oven voor 24 minuten.
- Haal na 24 minuten direct uit de oven en laat 3 minuten rusten. Snijd daarna de Wellington in plakken van 4-5 cm.