Het kan wèl!

volg ons op social media

Aspergefrietjes met kip en rijst

Ze zijn knapperig, zien eruit als frietjes en het zijn… groenten! In zo’n lekker jasje lusten we alle groenten wel. Deze week een gerecht met echte Hollandse groenten: asperges. Ze zijn er weer het witte goud uit eigen land. Dit recept is bedoeld voor 4 personen en staat binnen 30 minuten op tafel!

Benodigdheden:

  • 800 gram witte asperges
  • 400 gram groene asperges
  • 400 gram kipfilets
  • 1 eetlepel teriyakisaus
  • zonnebloemolie
  • 4 deciliter water
  • 200 gram bloem
  • 6 eetlepels maïzena
  • 1 ei rijst

Bereidingswijze:
Voorbereiding

  1. Snijd 1,5 tot 2 centimeter van de onderkant van de witte asperges af en leg ze 30 minuten in koud water.
  2. Schil de witte asperges met een dunschiller vanaf vlak onder de kop naar beneden. Ga twee keer helemaal rond en schil iets overlappend, zodat er geen randje schil meer overblijft. 
  3. Snijd de asperges in de lengte doormidden en halveer ze. Snijd van de groene asperges ook ± 1,5 centimeter van de onderkant en halveer ze.
  4. Dep de groenten goed droog.
  5. Doe de maïzena in een schaaltje.
  6. Zorg dat je ijskoud water hebt door het even in de vriezer te zetten of met ijsklontjes

Koken

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm in de pan.
  2. Bak de kipfilets en warm op het laatst wat teriyakisaus mee.
  3. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem of een diepe wok tot 180 graden.
  4. Meng het water en het ei met de bloem en 2 eetlepels van de maïzena tot een luchtig beslag. Meng niet te lang, er mogen klontjes in zitten.
  5. Haal – als de olie op temperatuur is – een paar asperges (niet te veel tegelijk!) eerst door de overige maïzena en dan door het beslag. Laat ze langzaam in de pan zakken, bijvoorbeeld met een schuimspaan of frituurschep.
  6. Frituur de groenten in een paar minuten goudbruin en gaar. Schep ze voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Frituur de rest van de aspergefrietjes op dezelfde manier.

Serveren

  1. Doe wat rijst in een glas en zet dit op z’n kop op een bord. Haal het glas er voorzichtig af, zodat de rijst als een torentje blijft staan.
  2. Leg de kipfilets op de borden.
  3. Serveer met een (Oosterse) saus naar keuze.

Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!