Het kan wèl!

volg ons op social media

Andijviestamppot met katenspek

Nederlandse stamppot recepten zijn misschien wel zo oud als de vraag: ‘Wat eten we vanavond?’. Maar de stamppot blijft en is nog steeds hot. Met dit recept hoef je door de Aardappelpuree à la minute voor Stamppot geen aardappelen te schillen. Je hebt deze lekkere andijviestamppot met katenspek daarom binnen no time klaar. Dit recept is bedoeld voor 2 personen en is staat binnen 15 minuten op tafel.

Benodigdheden:

 • 1 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
 • 1 zak andijvie (à 400 gram)
 • 1 ui
 • 100 gram katenspek (in blokjes)
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 20 gram walnoot fijngesneden (optioneel)


Bereidingswijze:

 1. Bereid eerst de katenspek en de andijvie
  Bak in een droge koekenpan (zonder olie of boter) de katenspek 5 minuten op matig vuur. Neem de katenspek uit de pan. Fruit de ui in 3 minuten goudbruin in het achtergebleven bakvet. Roer vervolgens de balsamico door de ui en laat dit verder 3 minuten indampen. Bak vervolgens kort de andijvie zodat het slinkt.
 2. Maak de aardappelpuree à la minute
  Bereid de aardappelpuree volgens de makkelijke aanwijzingen op het pakje van de MAGGI Aardappelpuree à la minute voor Stamppot. Voor je het weet heb je hem klaar!
 3. Voeg nu alle ingrediënten samen
  Meng de ui en katenspek door de aardappelpuree. Doe vervolgens de andijvie erbij. Meng het geheel goed door. Laat vervolgens de gemaakte stamppot boven zacht vuur, onder voortdurend roeren, goed warm worden. Tip: extra lekker met wat fijngehakte walnoten! 

Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!