Het kan wèl!

volg ons op social media


De wijnmaker

In het jaar 1963 plantte Alberto V. Zuccardi de eerste planten voor zijn wijngaard. Op dat moment was hij nog werkzaam als wateringenieur, wat goed van pas kwam bij het aanleggen van het irrigatiesysteem. De wijnregio Mendoza in Agentinië kent lange warme en droge periodes, dus de wijngaarden hebben veel water nodig. Door de kennis van Alberto kregen de planten precies genoeg water dat de mooiste en beste druiven zich ontwikkelden.

Het water dat de planten krijgen komt uit het Andes-gebergte. In het voorjaar smelt de sneeuw en dit komt via de bergen naar beneden. De wijngaarden van de familie Zuccardi staan op maar liefst 1500 meter boven zeeniveau waardoor zij snel en veel smeltwater krijgen.

De druiven van de El Bar wijnen worden met de hand geplukt in de eerste weken van maart. Dit lijkt vroeg in het jaar, maar Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen een half jaar met die van ons verschillen. Wanneer de druiven zijn geperst, worden ze apart van elkaar gevinifieerd (tot wijn gemaakt) in grote roestvrij stalen tanks. Dit om ervoor te zorgen dat de wijnen het mooie fruitige karakter krijgen die de Argentijnse wijnen zo typeert.

Wijnmakerij Santa Julia
Julia Zuccardi werd in 1982 geboren in Mendoza, Argentinië. Ze is de derde generatie van Zuccardi´s die zich verdiept in de productie van wijn. Ze treedt in de voetsporen van haar grootvader, Alberto Zuccardi, oprichter van de Familia Zuccardi Winery, en haar vader, José Alberto Zuccardi. Het was in feite haar vader die een nieuwe wijncollectie creëerde, die hij in 1994 naar haar noemde. Voor Boon’s Markt heeft Julia samen met oenoloog Rubén Ruffo de El Bar wijnen ontwikkeld: een echte Argentijnse collectie wijnen die schitteren in onze schappen!© Boon's Markt 2022 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!