Het kan wèl!

volg ons op social media


Boonacker desembrood

Vanaf deze maand vind je ons vernieuwde Boonacker desembrood op de broodafdeling! Dit brood heeft een lekker stevige (spekkige), onregelmatige structuur met een dunne, krokante korst. Wat desembrood zo lekker en uniek maakt? Je leest het hier!

Desembrood?!
Er zijn vier ingrediënten die de hoofdrol spelen bij het bereiden van brood: meel, water, rijsmiddel en zout. In normaal brood zorgt gist voor het rijzen van het deeg. Hierdoor ontstaat een luchtige structuur. Bij het maken van desembrood voegt de bakker geen gist toe, maar een ‘moederdeeg’. Dat is een papje van meel of bloem met water, dat de bakker uren, soms dagen laat rijzen. In dit papje doen de melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten vanzelf hun werk. Dit heet met een mooi woord ‘spontane fermentatie’. Door het deeg steeds aan te vullen met bloem en water, komt de bakker tot de ideale verhouding voor het bakken van desem.

Is desem hetzelfde als zuurdesem?
Nee, ons desembrood bevat een zoet desem. Het klimaat waarin we ons desem kweken maakt dat melkzuren zich ontwikkelen, dit geeft een heerlijk aroma en maakt het brood niet zuur. Daarom noemen we het desembrood en geen zuurdesem!

Tijd + aandacht = met liefde bereid
Anders dan bij de toevoeging van gist heeft natuurlijke fermentatie veel tijd nodig en veel aandacht. Door het deeg korter of langer te laten rusten en rijzen, door te
spelen met de temperatuur en de verhouding van meel en water kan de bakker elk desembrood een eigen karakter geven. Met een heel eigen smaak, want door de spontane fermentatie ontstaan allerlei aroma’s die het desembrood zo smakelijk maken.

Er is veel tijd nodig voor de productie van het desembrood, want natuurlijke gisting heeft meer tijd nodig. Dat dit ten goede komt aan de smaak van het brood is te proeven. De smaak is vol en fris. Door de bijzondere bereidingswijze is desembrood lekker mals en heeft het een dunne en krokante korst. Daarnaast worden onze desembroden zoals vroeger op de stenen vloer van de oven gebakken. Dit maakt het brood extra lekker en geeft het een heerlijk knapperige korst.

Desembrood valt vooral op door de wilde, knapperige korst, een stevige, onregelmatige structuur en een volle smaak. Kom naar jouw MCD supermarkt en probeer het uit!

Pluspunten van desembrood

  • Geschikt voor mensen die geen melkproducten mogen. Product bevat geen melkderivaten;
  • Desembrood bevat geen dierlijke vetten en geen lactose;
  • Desembrood bevat meer ijzer en calcium;
  • Ambachtelijke volle en bijna ouderwetse broodsmaak die lang behouden blijft;
  • Desembrood is 4 dagen houdbaar;
  • Zachte en malse structuur die ook na het bakken lang blijft;
  • Verkrijgbaar in diverse smaakvariaties;
  • Bevat geen geur-, kleur-, en smaakstoffen;
  • E-nummervrij.


© Boon's Markt 2021 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

   

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!