KIWI MET HAM EN PUNTJES MANGO

Ingrediënten

  • 280 g gerookte ham in plakjes (pas- of coburgerham)
  • Jonge bladsla om te decoreren
  • 2 Zespri SunGold kiwi’s

Chutney:

  • 220 g vruchtvlees van een rijpe mango
  • 5 g sherryazijn
  • 15 g extra vergine olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  1. Schil de mango, snijd in stukken en vermaal tot puree. Haal door een fijnmazige zeef om te voorkomen dat de vezels uit het vruchtvlees van de mango in de chutney terechtkomen. Meng in een kom met de olie en de azijn, voeg peper en zout toe en mix tot een homogene puree met body. Zet koud weg in een doseerflesje voor sauzen.
  2. Schil de Zespri SunGold kiwi’s en snij ze in wigvormige partjes.
  3. Plaats de ham samen met de Zespri SunGold kiwi op het bord, en breng heel subtiel kleine puntjes mango-emulsie aan door zachtjes in het doseerflesje te drukken. Decoreer het met hier en daar een blaadje jonge sla, zoals rucola of basilicum.


© Boon's Markt 2020 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

   

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt