Zeeuws mosselpannetje
Doe net alsof je in Zeeland bent met dit Zeeuwse mosselpannetje. Een makkelijk en snel recept om zelf mosselen te bereiden vind je hier. Lekker om te dippen in een zelfgemaakt sausje.
Ingrediënten (4 pers.)
- 4 kilogram mosselen
- 2 zonnebloemolie
- 1 ui (in ringen)
- 1 prei (in ringen)
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 1 winterwortel (in plakjes)
- 2 laurierblaadjes
- 0.5 bosje bladselderij (grof gehakt)
- 1 blikje ansjovisfilet (uitgelekt)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 200 milliliter visbouillon
Bereiden (25 min.)
- Controleer de mosselen voor het bereiden. Verwijder beschadigde mosselen of mosselen die wijd open staan en onder koud stromend water of na een tik op het werkvlak niet sluiten.
- Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui, prei, bleekselderij en winterwortel 2-3 minuten. Leg de mosselen erop, met daarop de laurier, bladselderij, ansjovis, citroenrasp en -sap.
- Giet de visbouillon erover en kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten, tot alle mosselen openstaan. Schud de mosselen regelmatig om. Verwijder de laurierblaadjes.
- Serveer de mosselen eventueel met zeekraal erop. Lekker met stokbrood of friet en mosterdsaus (zie tip).
Bereidingstip
Het is heerlijk om mosselen en stokbrood te dippen in een sausje. Maak zelf een simpele en smaakvolle mosterdsaus van 2 eetlepels grove mosterd, 200 ml crème fraîche en een scheutje witte wijn.