Roerbakgerecht met kip en rode paprika
Roerbakgerecht met kip en rode paprika
Dit roerbakgerecht is heel gezond en dankzij de gebakken gemarineerde kip is het extra knapperig. Valt bij iedereen in de smaak en is ideaal in combinatie met rijst.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
Ingrediënten
Voor de marinade:
- 4 kipfilet, snijd in reepjes
- 2 theelepels soya sauce
- 1 theelepel knoflook
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel zwarte peper
Voor de roerbak:
- Half kopje oester sauce
- 2 theelepels soya sauce
- 2 theelepels rijst azijn
- 1 theelepel zwarte peper
- Half kopje water
- 3 theelepels maizena
- 3 theelepels olie
- 1 gesneden paprika
- 200 gram sperziebonen
- 4 teentjes knoflook
- Klein stukje gember
- Zwarte / witte sesamzaadjes
Bereiding
- Combineer alle ingrediënten voor de marinade en laat dit mengsel minstens 30 minuten rusten.
- Vermeng nu de oestersaus, sojasaus, rijstazijn, zwarte peper, ½ kopje water en 1 eetlepel maïzena – dit vormt het mengsel voor de roerbaksaus.
- Na 30 minuten, bedek de kip met de overige 2 eetlepels maïzena, zodat alle stukken gelijkmatig bedekt zijn.
- Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een wok en voeg de kipstukken toe. Zorg ervoor dat de pan niet te vol is, zodat de kip de ruimte heeft om gelijkmatig te garen – als de pan niet ruim genoeg is, bak de kip dan in meerdere porties. Bak de kip op een hoog pitje ongeveer 3 minuten aan elke kant. Haal vervolgens de kipstukken uit de pan en zet apart.
- Doe de resterende 1 eetlepel plantaardige olie in de wok en voeg, nog steeds op een hoog pitje, de rode paprika en sperziebonen toe. Roer deze een paar minuten door zodat de paprika helderder van kleur wordt en de sperziebonen enigszins beginnen aan te bruinen. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog ongeveer een minuut, totdat de geuren vrijkomen.
- Doe de stukjes kip weer bij het groentenmengsel gevolgd door de roerbaksaus. Roer alles door elkaar en laat een minuut of twee sudderen, zodat de saus indikt en alle kipstukjes en groenten bedekt zijn met de saus. Besprenkel met zwarte en witte geroosterde sesamzaadjes.
- Dien meteen op met rijst als bijgerecht.
Eet smakelijk!