Het kan wèl!

volg ons op social media

Bloemkool-pastinaaksoep met amandel

Voorgerecht, tussengerecht   |   voor 4 personen   |   bereiding: eenvoudig   |   bereidingstijd: 30 min
Een lekker soepje is altijd goed als voorgerecht. Deze soep met bloemkool en pastinaak is weer eens wat anders om je diner mee te beginnen.

Ingrediënten:  voor 4 personen

  • 4 eetlepels amandelen
  • 4 eetlepels boter
  • 1 pastinaak (in blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 5 teentjes knoflook (grof gehakt)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 prei (in ringen)
  • 0.5 grote bloemkool (in roosjes)
  • 350 milliliter groentebouillon
  • 150 milliliter room

Bereiden:

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  2. Verhit de boter en bak hierin de pastinaak, ui, knoflook en rozemarijn circa 5 minuten. Voeg de prei en bloemkool toe en bak nog 10 minuten verder.
  3. Voeg de bouillon en room toe en kook nog circa 10 minuten, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep. Schep de soep in kommen en bestrooi met de amandelen.

Bereidingstip:
Garneer de soep naar wens met fijngehakte parma- of serranoham.
Klop een deel van de room op en garneer de soep ermee. Bestrooi de room met de amandelen.

Alle benodigdheden voor dit recept vindt u bij Boon's Markt.
Eet smakelijk!

Terug naar de andere Kerst recepten


© Boon's Markt 2023 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!