Het kan wèl!

volg ons op social media

Basisrecept stoofperen

Bijgerecht   |   voor 4 personen   |   bereiding: eenvoudig   |   bereidingstijd: 15+180 min
Hoe maak je stoofperen zoals oma ze ook maakt? Je vindt hier het basisrecept voor heerlijke stoofpeertjes. Een lekker recept om te maken met speciale feestdagen, of gewoon lekker als toetje doordeweeks.

Ingrediënten:  voor 4 personen

  • 750 gram stoofperen
  • 180 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 200 milliliter rode wijn

Bereiden:

  1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
  3. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
  4. Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.

Alle benodigdheden voor dit recept vindt u bij Boon's Markt.
Eet smakelijk!

Terug naar de andere Kerst recepten


© Boon's Markt 2023 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!