Het kan wèl!

volg ons op social media

Verse zuivel van den Eelder

In de Bommelerwaard, in het plaatsje Well, staat zuivelboerderij den Eelder van de familie Van der Schans. Hier worden dagelijks dagverse zuivelproducten geproduceerd met de melk die van de koeien van de boerderij komt. Doordat de melk van eigen koeien komt, mag het keurmerk ‘Echte boerderijzuivel’ gedragen worden.

Alle den Eelder producten worden door de familie Van der Schans zelf op hun boerderij op traditionele wijze geproduceerd.

Karnemelk
De karnemelk wordt nog gekarnd zoals dit vroeger gedaan werd. De melk wordt aangezuurd en daarna in een grote ruitvormige tank gegoten die ronddraait. Hierdoor komen de romige deeltjes op de melk te liggen. De karnemelk wordt afgetapt waardoor de roomboter in de tank achterblijft. Dit proces heet het karnen van de melk. Door deze bereidingswijze krijgt de karnemelk zijn ambachtelijke en lekkere smaak.


Yoghurt
Ook de yoghurt wordt op ouderwetse wijze gemaakt. Deze wordt opgewarmd tot 40ᵒC en aangezuurd met een yoghurtzuursel. Na 12 uur wordt de warme yoghurt in een pak gegoten. De dozen met de pakken yoghurt worden enkele centimeters uit elkaar in een koelruimte gezet. Doordat de yoghurt in het pak afkoelt, rijpt deze in het pak. Dit zorgt weer voor een extra lekkere, ambachtelijke yoghurtsmaak.


© Boon's Markt 2019 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

   

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt