Het kan wèl!

volg ons op social media

Extra voordelig koken met Grand'Italia

Grand’Italia heeft een uitgebreid assortiment producten, van pastasaus en pasta tot polpabella. Hiermee zet u de heerlijkste Italiaanse gerechten op tafel. Deze week zijn de producten van Grand’Italia extra voordelig bij Boon’s Markt. Ter inspiratie vindt u hier twee pastarecepten.

 

Lasagne al forno
Ingrediënten:
- 1 pak pakken Grand'Italia Lasagne Tradizionali
- 690 gram gram Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
- 1 pot Grand'Italia Besciamella (saus)
- 400 gram rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1  winterpeen in blokjes
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 ui, gepeld en fijngesneden
- 1 plantje peterselie, kleingesneden
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:
Stap 1 - Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snijd ondertussen de groenten.
Stap 2 - Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, ui, blokjes wortel en de peterselie toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten mee op hoog vuur.
Stap 3 - Voeg de Sugocasa toe, roer goed door en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
Stap 4 - Leg een laag lasagnebladen op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.
Stap 5 - Verdeel hierover een laagje gehaktsaus gevolgd door een laagje Besciamella.
Stap 6 - Leg vervolgens de volgende lasagnebladen gekruist op de eerdere lasagnebladen met saus. Ga zo door en eindig met een laagje Besciamella.
Stap 7 - Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Stap 8 - Bak de lasagne in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

 

Spelt penne met zalm en paprika
Ingrediënten:
- 400 gram Grand'Italia Volkoren Spelt Penne
- 690 gram Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
- 2  sjalotje, gepeld en fijngesneden
- 400 gram zalmmootje
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1 gele paprika, in dunne reepjes
- extra vergine olijfolie
- zout en peper
- verse rucola

Bereidingswijze:
Stap 1 - Breng water aan de kook.
Stap 2 - Bak de sjalotjes en de paprikareepjes in een grote koekenpan zacht en gaar in 6-8 el olijfolie.
Stap 3 - Voeg de Sugocasa toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 4 - Voeg de zalmmoten toe, doe de deksel op de pan en laat de zalm zachtjes gaar stomen en breek deze daarna in stukken.
Stap 5 - Kook intussen de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Stap 6 - Giet de pasta af en meng deze voorzichtig door de saus.
Stap 7 - Serveer met rucola blaadjes.

Variatietip: Ook lekker met groene paprika


© Boon's Markt 2019 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

   

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt