Het kan wèl!

volg ons op social media

Extra voordelig koken met Grand'Italia

Grand’Italia heeft een uitgebreid assortiment producten, van pastasaus en pasta tot polpabella. Hiermee zet u de heerlijkste Italiaanse gerechten op tafel. Deze week zijn de producten van Grand’Italia extra voordelig bij Boon’s Markt. Ter inspiratie vindt u hier twee pastarecepten.

 

Lasagne al forno
Ingrediënten:
- 1 pak pakken Grand'Italia Lasagne Tradizionali
- 690 gram gram Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
- 1 pot Grand'Italia Besciamella (saus)
- 400 gram rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1  winterpeen in blokjes
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 ui, gepeld en fijngesneden
- 1 plantje peterselie, kleingesneden
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:
Stap 1 - Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snijd ondertussen de groenten.
Stap 2 - Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, ui, blokjes wortel en de peterselie toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten mee op hoog vuur.
Stap 3 - Voeg de Sugocasa toe, roer goed door en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
Stap 4 - Leg een laag lasagnebladen op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.
Stap 5 - Verdeel hierover een laagje gehaktsaus gevolgd door een laagje Besciamella.
Stap 6 - Leg vervolgens de volgende lasagnebladen gekruist op de eerdere lasagnebladen met saus. Ga zo door en eindig met een laagje Besciamella.
Stap 7 - Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Stap 8 - Bak de lasagne in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

 

Spelt penne met zalm en paprika
Ingrediënten:
- 400 gram Grand'Italia Volkoren Spelt Penne
- 690 gram Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
- 2  sjalotje, gepeld en fijngesneden
- 400 gram zalmmootje
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1 gele paprika, in dunne reepjes
- extra vergine olijfolie
- zout en peper
- verse rucola

Bereidingswijze:
Stap 1 - Breng water aan de kook.
Stap 2 - Bak de sjalotjes en de paprikareepjes in een grote koekenpan zacht en gaar in 6-8 el olijfolie.
Stap 3 - Voeg de Sugocasa toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 4 - Voeg de zalmmoten toe, doe de deksel op de pan en laat de zalm zachtjes gaar stomen en breek deze daarna in stukken.
Stap 5 - Kook intussen de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Stap 6 - Giet de pasta af en meng deze voorzichtig door de saus.
Stap 7 - Serveer met rucola blaadjes.

Variatietip: Ook lekker met groene paprika


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!