Het kan wèl!

volg ons op social media

Traybake met pastinaak en kip

Ingrediënten:

Pastinaak
Kipfilet
Grove mosterd
Honing
Kwark
Spekjes
Rode ui
Peterselie
Tijm
Rode bieten

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd het kontje en het topje van de pastinaken, snijd in de lengte doormidden en in stukken van 1 à 2 cm. Schil de rode bieten en snijd ze ongeveer net zo klein als de pastinaak. Pel de ui en snijd hem in 8 stukken.
  2. Dep de kipfilet droog en snijd hem in de lengte in doormidden. Wrijf ze in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  3. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Hussel goed om en rooster 10 min in de oven. Na 5 minuten leg je de kipfilets op de groenten.
  4. Hak de peterselie fijn en ris de tijm van het takje.
  5. Voeg de partjes ui en tijm aan de bakplaat toe en schuif alles opzij zodat er voldoende ruimte op de bakplaat is. Leg de spekjes op de vrijgekomen plek en schenk er wat honing over.
  6. Bak 10-15 min in de oven tot alles gaar is en de spekjes krokant zijn. Schep de spekjes halverwege om.

 

Dressing:
Meng mosterd en kwark met zout en peper in een kommetje. Hussel de geroosterde groenten en kip om met de gehakte peterselie. Schep de groenten en kip over de borden en verdeel de spekjes erover. Serveer met een schepje van de saus.


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!