Het kan wèl!

volg ons op social media

Klassieke appeltaart

Er gaat niks boven een traditionele Hollandse appeltaart! Deze klassieker is een echte allemansvriend en doet het altijd goed bij visite. Wist je dat een appeltaart ook nog eens heel veelzijdig is? Hieronder vind je handige tips om de perfecte appeltaart te bakken!

De beste appel voor appeltaart

De perfecte appeltaart begint met het kiezen van de juiste appel. Wij raden je aan om een stevige, friszure appel te gebruiken, zoals de Jonagold. Deze blijven tijdens het bakken lekker stevig, waardoor je een knapperige bite hebt in je appeltaart.

Zo blijft je taart lekker lang vers

Een vers gebakken appeltaart kun je het beste koel bewaren. Bewaar de taart in de springvorm en dek deze na het afkoelen af met een schone theedoek. Zet hem op een koele plaats in huis, zoals de in kelder of garage. Als je deze niet hebt, voldoet een afgekoelde oven ook prima. Je kunt appeltaart ook invriezen. Laat de taart na het bakken goed afkoelen en verpak hem luchtdicht. Op deze manier kun je de taart zelfs 2 maanden in de vriezer bewaren. Verwarm de appeltaart na het ontdooien even in de oven voor het lekkerste resultaat.

Altijd de perfecte appeltaart

Het ideale go to gebak is toch wel appeltaart. Hoe bak je de perfecte appeltaart? Begin met goede appels. De lekkerste appels voor een appeltaart is de Jonagold! Fris en zoetzuur van smaak. De appel blijft lekker stevig in de appeltaart. Om ervoor te zorgen dat je appeltaart niet uit elkaar valt, kun je wat extra roomboter toevoegen. Druk de vulling ook goed aan en laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Het recept voor de perfecte appeltaart

Ingrediënten: (8 personen)

  • 1 ei (losgeklopt)

Voor het deeg:

  •  300 gram bloem en
  •  bloem (om te bestuiven)
  •  200 gram boter (koud)
  •  150 gram witte basterdsuiker
  •  1 ei (losgeklopt)

Voor de vulling:

  •  4 grote appels (geschild, in stukjes)
  •  1 citroen (rasp en sap)
  •  0.5 theelepel kaneelpoeder
  •  1 theelepel gemberwortel (geraspt)
  •  50 gram witte basterdsuiker
  •  120 gram rozijnen
  •  1 ei
  •  2 eetlepels melk
  •  1 eetlepel custardpoeder

Benodigdheden:

  • springvorm (24 cm ø)

Voorbereiden:

  1. Doe voor het deeg de bloem, een mespunt zout en de boter in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes. Voeg de basterdsuiker en het ei toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Laat afgedekt 20 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de vulling de appel met de helft van het citroensap, 1⁄2 eetlepel citroenrasp, de kaneel, gember, basterdsuiker en rozijnen. Klop het ei los met de melk en custardpoeder. Schep dit door de vulling.
  2. Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de bodem en de rand van de ingevette springvorm ermee. Verdeel de vulling over de deegbodem. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van ½ cm dik. Snijd er repen van en leg de deegrepen kruislings over de vulling.
  3. Bestrijk de appeltaart met losgeklopt ei. Bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

 


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!