Het kan wèl!

volg ons op social media

Go-Tan Sticky Chicken Sriracha Rice Bowl

De bedoeling van sticky chicken is dat je een heerlijk gekarameliseerd laagje om de kip maakt. En dat laagje maak je met de marinade. De honing in de marinade en de maizena zorgen voor een smakelijk gekarameliseerd laagje om de kip. De Sriracha en de gember geeft de Sticky chicken een lekkere kick! Eet smakelijk!

Benodigdheden: voor 4 personen, circa 25 minuten)

Ingrediëntenlijst:

  • 300g basmatirijst
  • 700g sperziebonen
  • ½ rode peper
  • 600-800g kipfiletsblokjes
  • 2 el wokolie
  • 2 el maizena
  • 6 el

Go-Tan Sriracha

  • 8 el

Go-Tan sojasaus

  • 2 tl
  • 4 el honing
  • 8 el sesamzaad
  • 1 komkommer

Go-Tan gehakte gember

Bereidingswijze:

  1. Bereid voor deze sticky chicken bowl eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dop vervolgens de sperziebonen en snijd de rode peper fijn. Breng daarna een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 7 minuten gaar. Giet daarna af en zet even apart.
  3. Verhit een scheutje Go-Tan wokolie in een koekenpan en bak hierin de kip en de rode peper 6 tot 8 minuten, totdat de kip goudbruin en gaar is.
  4. Voeg dan de maïzena, Go-Tan Sriracha, Go-Tan Sojasaus en tenslotte de honing toe aan de kip en verwarm het geheel nog 1 minuut. Roer goed door zodat de saus goed aan de kip blijft plakken. Dit is je sticky chicken! Haal de pan van het vuur en rol de kip door het sesamzaad.
  5. Snijd de komkommer in blokjes en schep de Go-Tan gehakte gember door de sperziebonen (Tip: je kunt de sperzieboontjes ook nog even roerbakken, bijvoorbeeld met gehakte gember).
  6. Verdeel de rijst over de vier borden en leg hier de kip op. Maak af met de sperziebonen en tot slot komkommer. Geniet van je sticky chicken sriracha rice bowl!

Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2024 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!